Districtskampioenschappen 2009

28 februari 2009

Esmay Onsoe Alise Klijn - Laura Verhoeven - Jade Snijders

Tweemaal zilver voor OKK

Afgelopen zaterdag werden in Amsterdam de kampioenschappen van het district Zuid-Holland gehouden. Voor gymnastiekvereniging OKK kwamen vier turnsters uit bij de jeugd en de senioren en niet zonder succes. Twee ervan behaalden het podium. Esmay Onsoe eiste het zilver voor zich op bij de jeugd en Laura Verhoeven deed hetzelfde bij de senioren.

Esmay OnsoeEsmay Onsoe had zich via een negende plaats bij de regiokampioenschappen voor deze wedstrijd gekwalificeerd. Ze begon bij balk, het toestel waar ze destijds wat punten liet liggen. Nu presteerde ze prima en scoorde 8.45 wat haar een gedeelde tweede plaats opleverde. Ook bij de vrije oefening was ze op weg om een goede score neer te zetten, maar in haar allerlaatste serie kwam ze met haar handen aan de grond, wat haar een halve punt kostte. Score: 7.80. Bij sprong behaalde ze haar beste resultaat Ze turnde hier voor het eerst een overslag met halve draai, die ze uitstekend uitvoerde. De 8.65 leverde ook bij dit toestel een tweede plaats op. Met alleen nog brug te gaan stond ze er goed voor om zich te plaatsen voor de landelijke finale. Esmay ging echter voor het allerhoogste en scoorde 8.60 waarmee ze dit onderdeel won. Uiteindelijk wist ze alle concurrenten uit haar regio voor te blijven. Alleen Ismay Ploeg van DOS-Monster uit de regio Zuid-Holland Noord wist haar voor te blijven. Zij werd dan ook eerste. Esmay behaalde met een fantastische score van 33.50 de tweede plaats en plaatste zich daarmee ruim voor de landelijke finale op 4 april in Waalwijk.

Laura Verhoeven, Jade Snijders en Alise Klijn kwamen de wedstrijd daarna op de vloer bij de senioren. Laura en Jade kwamen net terug van wintersport, maar bleken routine genoeg te hebben om zich te meten met de besten. Maar met een 10e en 11e plaats in de regiowedstrijd in hun achterhoofd zou het best een opgave worden bij de beste acht te komen, die zich zouden kwalificeren, zeker nu ook de besten van Zuid-Holland Noord aanwezig waren. Laura turnde echter een zo goed als foutloze wedstrijd met de scores: sprong 8.85, brug 8.45, balk 8.25 en vloer 8.40. Met deze cijfers was ze derde bij zowel balk als brug, waar ze overigens als enige de uitgangswaarde 10 had. Bij sprong turnde ze een overslag met hele draai en wist niemand haar score te verbeteren. Een eerste plaats bij dit toestel dus! Laura mocht aan het einde op het podium de zilveren plak ophalen. Een prima prestatie en goed voor een plekje bij de landelijke finale. Jade weerde zich met de volgende cijfers goed: sprong 8.50, brug 7.70, balk 7.90 en vloer 8.45. Bij balk was dat een beetje onder gewaardeerd, maar met een dertiende plaats van de 36 beste turnsters van Zuid-Holland mocht ze best tevreden zijn. Jammer genoeg niet goed genoeg voor een finaleplaats, die ze nu voor het eerst in de afgelopen drie jaar gaat missen.
Alise Klijn had zich als allerlaatste via de regiowedstrijd weten te plaatsen, dus voor haar was de opgave een plekje bij de eerste acht te behalen te hoog gegrepen. Haar doel was haar score te verbeteren en een aantal turnsters achter zich te laten. In het eerste slaagde ze niet, maar ze wist wel zes turnsters het nakijken te geven. Haar scores: sprong 7,65, brug 7,50, balk 7,45 en vloer 7,85. Ze had een redelijke wedstrijd met een paar kleine foutjes. Over het geheel kan ze tevreden zijn met het behaalde resultaat.

Uitslagenlijsten : jeugd en senioren